Vem bestämmer vad?

Hej,    Vi läser i ett gammalt nummer av Sköna Hem att Bygg-Ole konstaterat att var femte kvinna anser att hon bestämmer hemma. Männen däremot, anser inte att det är kvinnan som bestämmer. Detta fick oss att lägga pannan i djupa veck.

När det kommer till Bygg-Oles intervjuer kan vi nog utgå från att bestämmandet i detta fall har med renovering och bygg att göra, vilket båda kan ses som klassiskt "manliga" sysslor.

Men det finns ju så mycket annat det ska bestämmas över när man ska flytta. Allt ifrån vilka man ska bjuda till inflyttningsfesten till om amortering räcker som enda sparform eller inte.

Både inflyttningsfesten och privatekonomin är två ämnen vi tar upp i detta nyhetsbrev.

Här kan du läsa vår intervju med SEBs privatekonom Jens Magnusson och här kan du läsa om enkla knep till hur du får en problemfri inflyttningsfest.

När det kommer till vem som bestämmer och flytt tycker vi på redaktionen att man ska försöka lägga så lite prestige som möjligt i att vara eller inte vara den som bestämmer.

Det vi har lärt oss efter att dagligen ha pratat med flyttare är att det bästa är om var och en gör det hen är bra på och att detta sker i samförstånd med varandra.

Tänk på att flytten ska vara något roligt. För det är början på något nytt. Och på tal om roligt vill vi rekommendera den här videon för att få dig i rätt stämning inför flytten.